Leiderdorps Weekblad

9 september 2020

Leiderdorps Weekblad 9 september 2020


1 / 14

Foto: J.P.Kranenburg

Oproep aan ouders en leerlingen

Ga op de fiets of
lopend naar school

Nieuwe
voorzitter
voor LOV

Geslaagde
digitale versie

Vriendenquizzz

COLUMN n Beppen bij een bakkie: Kleur en fleur

>'Het ging zoals we hadden gehoopt'

VERVOLG VAN VOORPAGINA


Vanaf een uur of 11 tot half 4 waren er steeds tussen de tweehonderd en vierhonderd bezoekers, heeft de organisatie geteld, wat het dagtotaal op zo’n vijfduizend brengt. Slechts een derde van de 15.000 bezoekers die de voorgaande twee edities van de Jaarmarkt konden verwelkomen, maar gezien de omstandigheden een prima aantal.


Tevreden

Rudo Slappendel toonde zich achteraf tevreden. “Het ging zoals we hadden gehoopt. Bezoekers waren blij dat er weer wat werd georganiseerd en ook voor een aantal van de kraamhouders was dit weer de eerste braderie sinds de lockdown. Het lukte niet iedereen overal en altijd om die anderhalve meter te handhaven, maar over het geheel genomen ging het goed. We hebben eigenlijk alleen maar positieve reacties gehad. De omwonenden hebben allemaal een brief in de bus gehad waarop ook mijn telefoonnummer stond, zodat ze contact konden opnemen. Maar daar is geen gebruik van gemaakt.”


Wind

Het enige minpuntje was de wind die het de kraamhouders soms knap lastig maakte. “Dat blijft een nadeel aan deze plek. We moeten nog eens goed kijken wat we daar aan kunnen doen.”

Inmiddels heeft Slappendel de datum voor de vierde editie van de Jaarmarkt Leiderdorp alweer geprikt. “Dat wordt zaterdag 4 september 2021.”

Makkelijker de wijk in met multifunctionele bakfiets

Wethouder Rik van Woudenberg nam de bakfiets officieel in gebruik. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

ingebruikname n De gemeente Leiderdorp, welzijnsorganisatie Incluzio en het Milieu Educatief Centrum (MEC) hebben een gezamenlijk nieuw voertuig: een flink formaat elektrische bakfiets die voor allerlei klussen inzetbaar is.

“Je kunt er bijvoorbeeld de spullen in vervoeren die je nodig hebt voor wijkbijeenkomsten, inclusief thermoskannen met koffie”, noemt wijkregisseur Carla Rijling als voorbeeld. Voor #JongLDRDRP, het jongerenwerk van Incluzio, kan de bakfiets uitstekend van pas komen bij onder meer sporttoernooien in de openlucht. En het MEC kan hem gebruiken bij excursies en buitenactiviteiten.

Wethouder Rik van Woudenberg (D66, wijk- en buurtgericht werken) nam de bakfiets zaterdag 5 september tijdens de Jaarmarkt Leiderdorp officieel in gebruik.

5 / 14

Tamarco zoekt mooie spullen

oproep n Zondag 15 november is er weer rommelmarkt bij de Leiderdorpse show- en marchingband Tamarco. Daarvoor zijn bruikbare spullen als boeken, platen, elektrische apparaten of kleding welkom.

Spullen kunnen op woensdagavonden tussen 18.30 en 21.00 uur gebracht worden naar het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Bel 06 22681341 voor meer informatie.

>Disco voor kids

Dansen n DJ dejord organiseert vrijdagavond 11 september juli een disco voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Het thema is ‘Back 2 School’, het kledingadvies is ’vrijetijdskleding’. De disco vindt plaats van 19.00 tot 20.30 uur in wijkgebouw Zijlkwartier aan de Van der Marckstraat 17 in Leiderdorp. De entree is 3 euro per persoon, een consumptiekaart kost 3 euro. De voorverkoop is dinsdag 8 september en woensdag 9 september, van 17.00 tot 19.00 uur.

Wie tijdens de disco vragen heeft, kan bellen naar 06-20504338 of 06-51252126. De kinderdisco is een activiteit van AVS Evenementen Service.

>Muziekcursussen

MOL n Vanaf 14 september start het nieuwe cursusjaar van de muziekschool Leiderdorp (MOL). Er zijn basiscursussen (12 lessen) voor kinderen van 5-7 jaar en 7-9 jaar op woensdag of vrijdag en kennismakingscursussen met een instrument in groepsverband voor verschillende leeftijden.

Voor wie een instrument bespeelt (8-12 jaar) is er een nieuwe samenspelgroep op donderdagmiddag onder leiding van dirigent Bram Soentjens, of gitaarsamenspel op vrijdagmiddag. Een cursus muziekproductie wordt gegeven op dinsdag

Voor volwassenen zijn er speciale instapcursussen en samenspel mogelijkheden en een gemengd ensemble dat zal spelen op maandagavond, een blokfluitensemble op vrijdagavond.

Meer informatie over deze of andere cursussen: www.muziekonderwijs-leiderdorp.nl / info@muziekonderwijs-leiderdorp.nl.

Salon Vie bestaat 5 jaar

Het specialistenteam van Salon Vie. | Foto: PR Foto: PR

Lustrum n Op 10 september viert Salon Vie haar eerste lustrum. Precies vijf jaar geleden opende Salon Vie Skin & Body haar deuren in het voormalige pand van Plus Klus de Witt op de Hoogmadeseweg 5 in Leiderdorp. Het team bestaat inmiddels uit maar liefst vijf specialistes en de aangeboden disciplines zijn nog verder uitgebreid.

Het team van Salon Vie kijkt terug op een zeer succesvolle periode. Bestaande klanten zijn zeer trouwe klanten gebleken en ook nieuwe klanten hebben hun weg naar het ‘alles onder één dak’-concept duidelijk gevonden.

Clown Noni. | Foto: PR Foto: PR

Toch leek het vanaf maart even anders te lopen. “Als contactberoep waren wij een van de eerste branches die dicht gingen in maart 2020” vertelt eigenaresse Maaike Heeger. “Tijdens de corona-sluiting wisten onze klanten ons gelukkig nog steeds goed te vinden voor bijvoorbeeld huidverzorgingsproducten en cadeautjes, die wij gratis aan huis bezorgde. Wat was het bijzonder om al die lieve berichtjes, kaartjes en zelfs bloemen van onze klanten te mogen ontvangen, we hebben ons echt enorm gesteund en gewaardeerd gevoeld! Ook het grote vertrouwen van alle terugkerende klanten na onze heropening in mei was overweldigend. De telefoon stond roodgloeiend!”

Inmiddels is de salon weer op volle kracht actief met inachtneming van alle Covid-19 maatregelen die voor de branche van toepassing zijn. Waar hygiëne bij Salon Vie altijd al hoog in het vaandel stond, zijn nu nóg meer maatregelen getroffen. Klanten geven aan zich zeer veilig te voelen bij deze manier van werken. Toch is er aan de vertrouwde sfeer en gezelligheid niks veranderd! Bij Salon Vie voel je je bij elk bezoek in de watten gelegd.

Een groot feest ter ere van het 5-jarig bestaan zit er helaas niet in. Wel ontvangt elke klant die van 10 september tot 1 oktober de salon bezoekt een presentje en zijn er leuke kortingsacties in de salon.


Ben je nog niet bekend met Salon Vie? Bij Salon Vie geniet je in een aangename en sfeervolle omgeving van bijzondere aandacht voor jezelf. Het team van vijf specialistes biedt een enorme diversiteit aan behandelingen. Voor een schoonheidsbehandeling gericht op huidverbetering, permanente make-up, pedicure- en voetreflexologiebehandeling, een make-up workshop, een goede bindweefselmassage of zelfs voor botox en injectables ben je bij dit ervaren team aan het juiste adres.

De salon is naast zes dagen óók vijf avonden per week (op afspraak) geopend! En wat het helemaal makkelijk maakt; je afspraak plan je zelf online in via www.salonvie.nl


Salon Vie, Hoogmadeseweg 5, 2351 CN Leiderdorp

Website: www.salonvie.nl

Tel.: (071) 8888582

n Oproep aan ouders en basisschoolleerlingen:

Enthousiasme bij wethouder Joosten (rechts vooraan), KJS conciërge Erik de la Rie en de kinderen van groep 8 over de School op SEEF schoolbrengweek. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Ga op de fiets of         lopend naar school

Schoolbrengweek n Naar school fietsen of lopen is gezond en leuk. Bovendien bevordert dit de verkeersveiligheid bij school en de verkeersvaardigheid van kinderen. Om hiervoor aandacht te vragen, organiseert School op SEEF van 14 tot 19 september de ‘Schoolbrengweek'. In die week roepen scholen ouders en leerlingen op om niet per auto maar vooral lopend of fietsend naar school te komen. Afgelopen vrijdag overhandigde verkeerswethouder Willem Joosten (VVD) aan de deelnemende scholen in Leiderdorp een brief met poster over de actieweek.

Kirsten Remmers in haar de nieuwe danszaal. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Door: Nelleke Thissen

‘Wie komt met de fiets naar school”, vroeg de wethouder aan de groep 8 leerlingen van de Koningin Julianaschool (KJS). Verreweg de meeste kinderen staken hun hand op. Ook gingen vele handen omhoog op zijn vraag hoeveel leerlingen dat lopend doen. Slechts een handjevol bleek door hun ouders met de auto te worden gebracht, constateerde de wethouder tevreden. Wellicht dat dit aantal nog minder wordt dankzij de schoolbrengweekactie van volgende week. De KJS aan de Kom van Aaiweg is één van de basisscholen in Leiderdorp die hieraan meedoen.


Challenge

Tijdens de School op SEEF schoolbrengweek besteden de deelnemende scholen aandacht aan de verkeersveiligheid rond hun school, die onder meer bemoeilijkt wordt door parkerende ouders. Maar ook aan thema’s als gezondheid, milieu en verkeersvaardigheid. Die worden eveneens bevorderd door te fietsen of te lopen naar school. Ouders en kinderen ervaren dit bovendien als gezellig en sociaal, zo meldt School op SEEF.

Deze organiserende instantie heeft dit jaar voor de actieweek een ouder-kind ‘challenge’ bedacht. Ouders en kinderen kunnen daarbij op een creatieve manier bedenken hoe vaak ze lopend of fietsend naar school kunnen gaan. De leerlingen krijgen daarvoor challengekaarten die ze kunnen insturen. In totaal worden uit alle inzendingen zeven winnaars gekozen. Zij krijgen ieder twee bioscoopbonnen.

Naast de KJS doen nog vier andere Leiderdorpse basisscholen mee aan de actieweek. Joosten verwacht dat de niet-deelnemende scholen op een ander moment aandacht aan dit onderwerp besteden.


Knelpunten

Komen de groep 8 leerlingen van de KJS op hun weg naar school zelf onveilige situaties tegen? De wethouder vroeg dit nadat Eric de la Rie, de conciërge, namens de school de actiebrief in ontvangst had genomen. Dat bleek het geval. Berber ervaart de Acacialaan, een 30 km-weg, lastig om over te steken. Ze moet vaak heel lang wachten. En Fien voelt zich niet veilig op de fietspaden van het Amaliaplein bij de Lidl. Auto’s komen daar van alle kanten.

De wethouder kon de dames gerust stellen. Het Amaliaplein en de Ericalaan worden binnenkort al aangepakt. En verbeteringen van de verkeerssituatie op de Acacialaan staan voor volgend jaar in de planning. Elise wees de wethouder op de snelheid waarmee sommige auto’s door de straat van hun school rijden. Daarvoor heeft de wethouder geen plannen. Dat is een kwestie van verkeersgedrag waarop je automobilisten alleen maar kan aanspreken.


SCHOOL op SEEF is een programma van Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH).

>WOOON organiseert verjaardagsmarkt

zakelijk n WOOON organiseert op zaterdag 19 september een gezellige markt ter gelegenheid van de verjaardagsmaand van de Leiderdorpse Woonboulevard. Tussen 10.00 en 17.00 uur kunnen bezoekers terecht voor leuke koopjes, workshops en een interactief optreden van Clown Noni.

Op de verjaardagsmarkt zijn diverse kramen te vinden, zo is er een aanbod van onder andere kinderkleding, tupperware en cadeau & verzamelartikelen.


Workshops

Daarnaast wordt een aantal gratis workshops gegeven. Om 11.00, 13.00 en 15.00 uur start een workshop ‘bloemstukje maken’ door Happy Flower. Bezoekers kunnen, onder professionele begeleiding een eigen bloemstukje maken en mee naar huis nemen. Om 10.30 uur is er een workshop ‘knuffelbeer decoreren’, waarbij een beer van piepschuim versierd kan worden met decoratierozen. Aanmelden voor één van de gratis workshops kan per e-mail via info@rudeboymedia.nl..

Kindershow

Verder is er een knallende, interactieve kindershow van Clown Noni. Noni treedt een uur lang op tussen 13.30 en 14.30 uur, hij neemt ballonnen mee, kent een hoop goocheltrucs en weet bij ieder kind een lach op het gezicht te toveren.

De WOOON verjaarsdagmarkt vindt plaats op zaterdag 19 september tussen 10.00 en 17.00 uur. De organisatie houdt rekening met de coronamaatregelen. Zie ook de website wooon-leiderdorp.nl.

>Nieuw locatie Rode Sneakerz

openhuis n De Leiderdorpse dansschool De Rode Sneakerz heeft er een nieuwe locatie bij. Op zondag 13 september, precies vijf jaar na de dag dat Kirsten Remmers haar dansschool opende naast zwembad De Does, gaat de locatie aan de Vlasbaan 1 open. Dat wordt gevierd met een open huis waarop iedereen welkom is een kijkje te komen nemen. Er zijn die dag ook gratis dansworkshop voor jong en oud. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het rooster is te vinden op Facebook, Instagram en op de website www.rodesneakerz.nl.

>Cursussen, workshops en lezingen bij de LVU

educatie n De Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) heeft een ruime keuze aan cursussen, workshops en lezingen. Hieronder een greep uit het aanbod.

Ontspannen en bewegen

Op zaterdag 5 september zijn de cursussen ‘Ontspannen en bewegen’ van de LVU weer begonnen. Belangstellenden kunnen nog steeds aansluiten. Op drie verschillende momenten zijn er yoga-lessen: op maandagochtend (11.00 – 12.00 uur, Easy Hatha Yoga), dinsdagavond (20.00 – 21.00 uur) en woensdagochtend (11.00 – 12.00 uur). Lessen ‘Bewust bewegen’ van één uur zijn er op maandagmiddag om 12.30 en 13.45 uur. De Tai Chi-lessen vinden plaats op zaterdag van 10.45 tot 12.15 uur (gevorderden) en van 12.30 tot 13.30 uur (beginners). Deelnemers van alle leeftijden, maar in het bijzonder ouderen, zijn welkom.


Aquarelleren en meer

Ook dit jaar staat de cursus Aquarelleren onder begeleiding van Corina Zuiderduin weer op het programma. De eerste les is op maandag 14 september (9.30 – 12.00 uur). Corina Zuiderduin verzorgt dit jaar ook de cursus Tekenen en schilderen (eerste les dinsdag 15 september, 10.00 – 12.30 uur) die al jaren op het programma staat.


Arduino

Opnieuw staan een introductiebijeenkomst en een basiscursus Arduino op het programma. De introductiebijeenkomst is op maandag 14 september (19.30 - 21.30 uur). Laat u informeren over de talloze mogelijkheden om met Arduino elektronische apparaatjes te maken, waarmee u uiteenlopende zaken (b.v. klokken, modeltreinen, thermometers) kunt aansturen. Na de introductiebijeenkomst beslist u of u doorgaat met de Arduino Basiscursus. Deze begint op maandag 12 oktober, 19.30 – 21.30 uur.

Kleuranalyse en Stijladvies

In twee workshops, die apart te volgen zijn, neemt Ilanit van der Zon met de deelnemers door welke kleuren en welke kleding- en accessoirestijl het beste bij hen passen. De workshops worden in kleine groepen gegeven om te zorgen dat iedere deelnemer voldoende aandacht krijgt. De workshop ‘Kleuranalyse’ vindt plaats op vrijdag 11 september (12.30 – 16.00 uur), de workshop ‘Stijladvies’ is op vrijdag 25 september, ook van 12.30 tot 16.00 uur.


Kunstschilder Jan Mankes

Op donderdag 17 september van 14.00 tot 15.30 uur geeft kunsthistorica Marijke Tolsma een lezing over Jan Mankes, die in zijn korte leven (hij werd slechts 31) prachtige portretten, stillevens en dierstukken maakte. De lezing biedt een goede voorbereiding voor een bezoek aan de tentoonstelling ‘Jan Mankes – De werkelijkheid niet’ in Museum MORE in Gorssel.


Talenprogramma

Het talenprogramma van de LVU, met Engels, Frans, Italiaans, Chinees, Dutch for foreigners, Latijn en Klassiek Grieks, start vanaf maandag 14 september (Grieks al op woensdag 9 september!).


Informatie en aanmelding: Kijk op www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, mail naar info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, bel (071) 5411732 of kom langs op het LVU bureau aan de 156 in Leiderdorp.


RCL overklast Hercules

Een actieve rol was weggelegd voor RCL spits Yara Haasnoot. Ze scoorde vanaf ruim 35 meter de tweede treffer voor RCL en kreeg zelfs meer mogelijkheden om de score te vergroten. Deze actie leverde echter niet het gewenste resultaat op. Foto: Gert Jan van Heyningen

n Spelvreugde en creativiteit beslissende factoren

VOETBAL n De RCL-vrouwen wonnen zaterdag op eigen veld de tweede wedstrijd in de poulefase van de KNVB-beker. Tegen eersteklasser Hercules uit Utrecht werd het, na een 0-0 stand met rust, 2-0 voor de thuisploeg.

Tekst en beeld: Gert Jan van Heyningen

De doelpunten werden gescoord door Eline Blaauw en Yara Haasnoot. Een dik verdiende overwinning waarbij spelvreugde en creativiteit de allesbeslissende factor was.

Beide ploegen moesten winnen om komende zaterdag het beslissende duel te spelen. RCL opende sterk met mogelijkheden voor Yara Haasnoot, Manon Heiliegers en Laura Sterre Aalmans. Ook Hercules speelde op de aanval waardoor het tempo hoog was en de toeschouwers werden getrakteerd op een boeiende en attractieve wedstrijd was.

Ondanks de vele mogelijkheden was de belangrijkste drijfveer de controle van het middenveld en dat deden de rood-witten met verve.


Beauty

In de tweede helft sloeg RCL genadeloos toe. De Leiderdorpsen toonden creativiteit en vonden elkaar met speels gemak. In de 52e minuut kwam de Racing op voorsprong. Yara Haasnoot maakte razendsnel meters op links en gaf vervolgens een sublieme pass op de inkomende Eline Blaauw die heel keurig en beheerst RCL op voorsprong bracht.

Vijf minuten later werd het 2-0. Yara Haasnoot pikte het leer op van Susanne Hoogenboom en schoot van ruim 35 meter met een fraaie curve raak. Een schitterend doelpunt en de bezegeling van een partij goed voetbal op niveau.

De eindstand had hoger kunnen zijn maar het lukte niet om meer afstand te nemen.


Spelvreugde

RCL coach John van der Meer was na afloop van het gewonnen duel blij met het resultaat en de hoge dosis spelvreugde die zijn meiden lieten zien. "De beleving van het spelletje voetbal komt iedere week op een hoger niveau en dat voelt echt goed", aldus Van der Meer. Hoewel de bekerstrijd in zijn visie niet zo belangrijk is, blijft wedstrijden spelen belangrijk om in het juiste ritme te komen.


Komende zaterdag speelt RCL thuis op de Bloemerd tegen Topklasser SSS uit Klaaswaal. Aanvang van het beslissende KNVB bekerduel is 14.30 uur.

>RCL mannen zien de winst op de valreep verdampen

voetbal n In de Bloemerd kreeg het duel tussen RCL en Foreholte geen winnaar (2-2). Door dit resultaat moeten de Leiderdorpers volgende week winnen om de eerste ronde eventueel te kunnen overleven. Een zege op bezoek bij eersteklasser Valken'68 op 12 september zou echter een verrassende zijn.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl

RCL leek met een 2-1 voorsprong binnen, maar in de ruim bemeten extra tijd kwamen de Voorhouters alsnog op gelijke hoogte. Volgens goalie Andrew Bontje, die enkel in de eerste helft keepte, verdiende de thuisploeg meer. "We hadden deze pot moeten winnen. Het is altijd zuur wanneer je zo'n late treffer om je oren krijgt. Al met al hebben we hele leuke dingen laten zien en ik ben van mening dat de stijgende lijn gevonden is. Eerder liep het stroef, maar vanaf de uitwedstrijd tegen FC Boshuizen gaat het beter. Vergeet ook niet dat de samenstelling op diverse plaatsen gewijzigd is ten opzichte van vorig seizoen. Dat vergt tijd. Het is in elk geval een prima zaak dat Hein van Heek voor de groep staat. Hij neemt een dosis ervaring mee en is duidelijk naar zijn spelers. Daar houd ik wel van. Het is geen trainer die een ingeslagen weg weer snel achter zich laat. Hij gunt ons de tijd en het begint zichtbaar te worden dat we daar als ploeg mee om kunnen gaan. Het is ook een goede zaak dat ik moet knokken voor mijn positie tussen de palen. Daar was ik de voorbije jaren meer zeker van.”

RCL opende de score via Roy Weenink en kreeg wel meer kansen voor de pauze. Bontje zelf moest zich ook eenmaal onderscheiden en kreeg een keer de hulp van Jesper van Overloop, die redding bracht op de doellijn. Na de pauze duurde het lang voordat de derde treffer van de middag werd aangetekend. Na een vlotte combinatie rondde Youri de Boer af. Balverlies op het middenveld leverde een laatste aanvalsopzet op van de ploeg van Frank Bloemheuvel - geen onbekende bij de Racing Club - en de gelijkmaker.

Bontje: "Het elftal dat er nu stond vanaf het begin maakt een grote kans om te gaan spelen in competitieverband. We misten enkel Nick van Bemmel nog en ik verwacht dat hij straks centraal achterin komt te spelen. Het stond nu in elk geval beter dan weken terug en dat geeft hoop op een leuk seizoen. Voor mij is dat ook het belangrijkste, los van de positie die we straks gaan innemen op de ranglijst. We zullen niet in de top meespelen, maar moeten onze potjes kunnen gaan winnen. Voor mij is het belangrijkste echter dat ik het naar mijn zin heb na wat moeizame jaren op de club. Ik ben niet meer de jongste en vind ook andere dingen belangrijk in het leven. Maar zo'n wedstrijd als vandaag, ook al win je niet, smaakt voor mij naar meer."

Na het treffen met Valken’68 opent RCL op 19 september de competitie als gastheer met een duel tegen Wateringse Veld/Kranenburg.

Geslaagde digitale versie Vriendenquizzz

Het team van de Vrienden van het Oude Dorp volgt geconcentreerd de vragen die binnenkomen op hun telefoons. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

pubquiz n Eind april besloten de Vrienden van het Oude Dorp met pijn in het hart om de Vriendenfeesten 2020, die gepland stonden voor het weekend van 4, 5 en 6 september, af te blazen. Corona liet zo'n evenement niet toe. Dus geen feesttent met live muziek, geen ‘Terug naar de Koets-o-theek disco, geen klootschietfestijn en geen afsluitend feestje met UnityNL on tour. Ging er dan helemaal niets door? Jawel, vrijdagavond organiseerde de Vrienden een digitale versie van de Vriendenquizz, de razend populaire pubquiz waarmee het feestweekend de afgelopen jaren steevast startte.

Negentien teams hadden zich ingeschreven. Vijf daarvan vondenvrijdagavond 4 maart een plekje in café-restaurant De Hollandsche Tuyn, de anderen waren verspreid in Leiderdorp en Zoeterwoude-Rijndijk. Maar liefst 75 vragen kregen ze voor de kiezen, verdeeld over zeven rondes. Daarbij waren en ronde met filmfragmenten, een ronde met logo’s, diverse algemene vragenrondes en een ronde met specifiek Leiderdorpse vragen. De uiteindelijke winnaar was het team De Buurtvrouwen uit de Meidoornstraat/Berkenkade.

De deelnemers én de Vrienden van het Oude Dorp waren tevreden over dit digitale alternatief. Zo tevreden dat de organisatoren overwegen de Vriendenquizzz-on-line over enkele maanden te herhalen.


sport / lokaal

Testen op corona

Iedereen die klachten heeft, hoe mild ze ook zijn, die kunnen wijzen op een besmetting met het coronavirus - neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn(licht), hoesten, plotseling verlies van geur en/of smaak, kortademigheid/benauwdheid,verhoging óf koorts boven de 38 graden - kan zich aanmelden voor een coronatest via het landelijke nummer 0800-1202.

De testlocatie in Leiderdorp, aan de achterkant van het Alrijne Ziekenhuis, staat bekend als corona drive-in. Mensen kunnen met de auto naar de testlocatie komen en worden vanuit de auto getest. Maar ook wie op de fiets of lopend komt, kan gewoon door de teststraat.

Klachten? Laat je testen! Alleen samen houden we corona onder controle.

>Leiderdorps Museum

Adres: Vronkenlaan 46, 2352 EP Leiderdorp. Tel. 06 58876122. E-mail: Info@leiderdorpsmuseum.nl. Openingstijden: za. 10.30–12.30 uur, zo. 14.00–16.00 uur, wo. 14.00 – 17.00 uur.

>PvdA Ombudsteam

Dagelijks van 20.00 tot 21.30 uur op één van de volgende telefoonnummers: 06 48261740 of 06 22082001. Of via het e-mailadres

ombudsteam@pvdaleiderdorp.nl

Zie ook de website:

www.pvdaleiderdorp.nl

>Dieren-bescherming afdeling Rijnland

Postadres: Postbus 29, 2300 AA Leiden. Bezoekadres: Fruitweg 24a, 2321 GK Leiden. Telefoon kantoor: (071) 3316192 (ma. t/m do. van 9.00 tot 15.00 uur). Faxnummer: (071) 5769648. Centraal meldnummer: (071) 5216662. Website: www.rijnland.dierenbescherming.nl. E-mail: kantoor@dbrijnland.nl.

>Klaverjassen

Marchingband Tamarco organiseert zondag 13 september een koppelklaverjasmiddag in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp.

Aanvang 14.00 uur. Inleggeld 6 euro per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.